TAOJOGA

Prejsť na obsah

Hlavná ponuka

Letná škola 2017

KURZY > VÍKENDOVÉ

SYSTÉM UNIVERZÁLNE LIEČIVÉ TAO SLOVAKIA
LETNÁ INŠTRUKTORSKÁ ŠKOLA TAOJOGY 2017

v T
ermíne: 01. - 16. júl 2017


1.
VSTUPNÝ TÝŽDEŇ DO SYSTÉMU TAOJOGY
01. - 02. júl  Základy I a Taojin I sobota nedeľa od 09:30 – 17:30
0
3. - 04. júl  Základy II a Taojin II pondelok utorok od 09:00 – 17:00
05. - 06. júl  Tantienčikung a Železná košeľa IA streda štvrtok od 09:00 – 17:00
       07. júl  v piatok voľno relaxácia

0
8. - 09. júl  Taičičikung I forma sobota  nedeľa od 09:00 – 17:00

2.
ZDOKONAĽOVACÍ TÝŽDEŇ DO SYSTÉMU TAOJOGY
11. - 16. júl  Taičičikung principy - Sústredenie v Tatrách (pozri detailné info)

Miesto:  Kurzy Centrum Univerzálne Liečivé Tao Slovakia
            Kremnická 26  Bratislava – Petržalka
            Sústredenie Hotel Spojár Západné Tatry

Cena: 150,- Eur/2 kurzy Základy I a Taojin I
        150,- Eur/2 kurzy Základy I
I a Taojin II
      
150,- Eur/2 kurzy Tantienčikung a Železná košeľa IA
        
120,- Eur/1 kurz Taičičikung I forma
   
    120,- Eur/sústredenie Taičičikung I forma (v cene nie je zahrnuté ubytovanie)
Cena za celý dvojtýždňový turnus 590,- Eur

Kurzy je možné absolvovať aj samostatne!
Požiadavky:
bez obmedzenia
V cene kurz
u je zahrnutý teoretický výklad, praktické techniky, metodická brožúra.
Kurz
y predstavu odbor Tao pre život. Kurzy a sústredenie sú súčasťou Inštruktorskej školy Taojogy a zapisujú sa do indexu.

Pre koho je štúdium určené:
• Pre všetkých záujemcov, ktorí chcú si chcú rozvinúť silu seba liečenia, rozvinúť silu a pokoj svojej mysle a utíšiť svoje emócie
• Získať hlbšie vedomosti a praktické znalosti z oblasti taoistickej čínskej medicíny a praxe starých taoistických cvičení
• Pre všetkých záujemcov, ktorí majú záujem aktívne pôsobiť v systéme Univerzálne liečivé Tao a šíriť poznanie čo obdržali formou učenia rozvíjať zdravie a energiu zdravý životný štýl
• Pre masérov, liečiteľov, praktikantov bojových umení, terapeutov, meditujúcich....

Forma a rozsah štúdia:
Inštruktorská škola pozostáva z metodických kurzov Taojogy v rozsahu minimum 8 metodických kurzov, 2 zdokonaľovacích sústredení, 1 prípravky a skúšky v počte cca 110 hodín.
Skúška 1.stupňa pre získanie Certifikátu asociovaného inštruktora, ktorý praktikanta oprávňuje k učeniu a šíreniu získaných vedomostí v lokalite svojho bydliska v rozsahu vystaveného certifikátu.
1.stupeň AI: Predpoklady pre skúšku Asociovaného inštruktora
8 metodických kurzov, 2 zdokonaľovacie sústredenia,

1 prípravka, skúška (celkovo cca 110 hod.)
Základy I,II
Liečivá láska I,Tao muža alebo Tao ženy
Železná košela IA,IB, Taojin I
,II
Tantienčikung alebo Fúzia IA alebo Taičičikung I forma
-Jarné sústredenie Taojogy - Taojin, Tantienčikung ŽK I zdokonaľovanie
-Taojoga pri mori – ozdravno relaxačný pobyt zdokonaľovanie
-Letné sústredenie Taojogy - Taiči čikung I, princípy
Prípravka a  Skúška na certifikáciu Asociovaného inštruktora
Ku každému kurzu získate metodickú brožúru a ku skúške metodickú brožúru pre asociovaného inštruktora. Zároveň úspešný absolvent skúšky získa podporný materiál a výkladové metodické slide pre účely učenia systému Taojogy.

Lektori a školitelia:
Mgr. Július Masarovič       Senior inštruktor, koordinátor Taojogy pre Slovensko
Mgr. Martina Medvecká    Certifikovaná inštruktorka a CNT praktikantka

Registrácie mailom alebo telefonicky :
Martina - taojogask@gmail.com, 0917 974 551
Julius - taojoga@taojoga.sk, 0905 253 978


Kurz Základy I

Účastník sa zoznámi a zorientuje sa  vo svete energií. Naučí sa prakticky aplikovať Tao za účelom vlastnej harmonizácie, ustrednenia sa, posilnenia sústredenosti svojho ducha.  Na kurze sa zameriava na úvod do čínskej psychológie, vysvetlené budú emócie, a pomocou techník Vnútorný úsmev a Liečivé zvuky sa obnovia energie vo svojich životne dôležitých orgánoch a taktiež uvoľnia vnútorné napätia, prípadné potlačené emócie.
Pomocou techniky Harmonizácia abdomenu sa účastník naučí aktivovať svoj potenciál, mentálne aj fyzické ťažisko.
V druhej časti sa budeme venovať energetickým centrám, ich harmonizácii, precíteniu a bude ukázaný konkrétny vplyv na emócie a pocity. Následne sa účastní zoznámi ako optimalizovať svoje centrá ako ich prepojiť, a harmonizovať a ďalej spojiť ich s meridiánovým okruhom Mikrokozmickej dráhy, objaví  jej významu pre psychiku, svoju ochranu, jednoduchého spôsobu ako riešiť svoju karmu a celkovú energiu človeka.
Kurz Základy II
Poslucháč sa zoznámi s technikou Zjednotenie troch myslí.  Technika Zjednotenie troch ohňov umožní účastníkovi, zjednotiť svoj tvorivý oheň ducha, naučí sa ako ho nerozptyľovať a naopak posilňovať ho. Jednoduchá technika má mimoriadny dopad na jednotu duše človeka, ktorú začne aplikáciou techniky vnímať. Po vútorných intergačných technikách nasleduje - expanzia do priestoru. Účastník sa zoznámi s vonkajšími silami energiu šiestich smerov, technikami ako sa uzemniť pomocou zemskej energie, napojiť na kozmickú energiu a energiu hviezd. Nárast celkovej energie umožní rozprúdiť energiu v Makrokozmickej dráhe.

Kurz Taojin I,II
J
edná sa o sériu naťahovacích cvičení v kombinácii so špeciálnym dýchaním, ktoré sa praktikujú na karimatke a sú vhodné pre každého bez obmedzenia na vek, nakoľko sa cvičí pomaly, nezaťažuje sa srdce a celková činnosť srdca, ale naopak posilňuje sa srdce a celková imunita človeka. Taojin je známy ako cvičenie pre dlhovekosť.
Na jednej strane cvičenie prináša vnútornú silu a na druhej strane pomáha uvoľniť sa a ponoriť sa do seba v rovnakom čase. Jedná sa o sekvenciu ľahkých pozícií, ktoré posilnia šľachy a brucho, detoxikujú obličky a aktivujú dobrú energiu a krvný obeh. Zrelaxujete a uvoľníte oblasť v dolnej časti chrbta a svaly psoas-t.j. driekové svaly a bedrový sval.
Cieľom praktík je stále viac a viac energetizovať chrbticu, zahrievať ju, zvyšovať flexibilitu tela, znásobovať energiu a harmóniu, uzdravovať, spriechodňovať  šľachy, svaly, energetické kanály, ako i celé telo.
Po zvládnutí základných polôh sa vytváraním protitlaku začína výrazne posilňovať vnútorné svalstvo. Takýmto spôsobom si praktikant zabezpečí vnútornú silu až neskorého veku a môže si vychutnávať dlhovekosť v zdraví.
Kurz Tantienčikung
Predstavuje pevný zaklad a jadro všetkých fyzických cvičení v Taojoge. Tantien sídliaci pod pupkom, treba fyzicky neustále posilovať a plniť energiou. Ak chceme znovuobnoviť naše fyzické aj energetické telo, vieme to docieliť práve cez Tantién. Budovaním a udržiavaním vnútorného tlaku v našom abdomeme, vieme zabezpečiť cirkuláciu v kvnom, lymfatickom aj energetickom okruhu. Zároveň pomocou tantién čikungu obnovujeme v tele kmeňové tzv. nesmrteľné bunky, ktoré majú najkvalitnejšiu DNA.
Energia brucha a panvy je základom pre potenciu, vitalitu čriev a trávenie.
Praktikant na kurze sa zoznámi s jednotlivými časťami Tantiénu a následne s 11 timi zvieracími cvikmi, ktoré sú zamerané na budovanie Tantiénu.  Pravidelným cvičenim tantienčikungu si praktikant zabezpečí ochranu zdravia a energie do neskorého veku.
Kurz Železná košeľa IA
Praktikant sa naučí budovať správnu štruktúru tela v stoji. Následne sa naučí budovať prepojenie šliach rúk, nôh a chrbtice do jedného celku. Taktiež začne budovať uzemnenie – zakoreňovací princíp a pomocou obaľovacích dýchacích techník budovať vnútorný tlak a energiu v orgánoch. Silne energetizujúce statické pozície spriechodňujú šľachy a meridiány, neskôr kosti. Osvojenie si pozície Stromu a Držanie zlatej skrinky sú základom pre pohybovú meditáciu Taiči. Zlatá korytnačka a byvol mohutne doplňujú driek, obličky, slabiny. Zlatý Fénix, Železná tyč, Železný most kompletizujú 9 statických pozícií.
Kurz Taičičikung I forma
Je veľmi praktická varianta Taiči šitá na mieru pre každodenné cvičenie. Je nenáročná na priestor a zároveň na zapamätanie si 13 tich esenciálnych pohybov. To umožní v krátkom čase praktikujúcemu spoznať vnútornú štruktúru Taiči a neskôr princípy Taiči. Cieľom kurzu je naučiť sa formu 13 tich pohybov, uvedomovať si telo v pohybe, aplikovať správnu štruktúru tela v každodennom živote, to umožní byť zakorenený a napojený na energiu vesmíru. Správnym cvičením Taiči dochádza k rozprúdeniu energie čchi, jej hromadeniu a celkovému pozdvihnutiu energetického stavu. Jednotlivé akupunktúrne body, prepojenia aj celé dráhy sú preplachované a nabíjané energiou, pričom dochádza často k ich spontánnemu otváraniu a odblokovaniu

V cene každého kurzu je zahrnutý teoretický výklad, praktické techniky, metodická brožúra.
Kurz
y predstavujú vnorenie sa do systému Univerzálne Liečivé Tao. určené rovnako pre začiatočníkov ako aj pre mierne pokročilých. Kurzy sú súčasťou Inštruktorskej školy Taojogy a zapisujú sa do indexu.

LEKTOR:  Mgr. Július Masarovič,
Senior inštruktor systému  Univerzálne Liečivé Tao
Koordináto
r Taojogy pre Slovensko, organizátor kurzov Taojogy

LEKTORKA:  Mgr. Martina Medvecká,
Medzinárodne certifikovan
á inštruktorka systému  Univerzálne Liečivé Tao
a praktikantka CNT I. Organizátorka kurzov Taojogy


 

Registrácia a platby:
Registrovať sa do odboru je potrebné mailom alebo telefonicky. Zároveň je potrebné definovať úhradu školného, a uhradiť na nižšie uvedený účet výšku školného. Zapísanému účastníkovi bude vystavená faktúra o úhrade. Po pripísaní platby na účet, bude potvrdená záväzná registrácia a zaistené miesto pre účastníka.

Storno poplatky:
V prípade pozastavenia účasti na kurzoch odboru
Tao pre život je nutné informovať mailom alebo osobne. V tom prípade je možné použiť uhradené školné na platenie si kurzov a sústredení Školy Taojogy počas kalendárneho ročníka 2017. V prípade ak bude žiadané vrátenie zaplateného školného z vážnych dôvodov, uhradené školné bude vrátené znížené o použitú časť za absolvované kurzy a o storno poplatky vo výške 20% zo zvyšného nepoužitého školného                                            

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky